11.10.2018

Kisoihin valmistautumista kimppatreeneissä

Vantaallakin oli kaunista viime sunnuntaina
Kello soi torstaina varttia yli kuusi, mutta kumpikaan meistä ei olisi halunnut vielä nousta. Voltti oli käpertynyt ihan tiukalle kerälle sohvannurkkaan ja oikein rutisti silmiään kiinni, kun laitoin valot päälle. Söpö <3 Urheasti kuitenkin selvisimme kahdeksaksi Kompassille treenaamaan Femma-cockerin kanssa. Femma on tosi söpö, ja jotenkin niin ihanan samantyylinen kuin Voltti, selkeä cockerimeno :D Tunti oli kahdelle treenaajalle oikein sopiva treeniaika, kun molemmille koirille tuli vuorotellen taukoa. Yksin ollessa kokonainen tunti tuntuu vähän turhan pitkältä (mutta pakkohan sitä on silti keksiä jotain treenattavaa koko ajaksi).

Voltti teki ekassa setissä lähinnä lämppää kuuntelun muodossa, teetin sillä eri temppuja (pyöri, pakki, ali) peräkkäin. Pyörimisissä oli jotain ihme nihkeilyä, mutta peruutukset oli hienoja ja tuntui, että Voltti olisi peruuttanut vaikka koko hallin läpi! Onpa kiva, etäisyyttä olenkin koittanut siihen hakea olkkari- ja lenkkitreeneillä. Ääntäkään ei tullut kuin ihan muutama märähdys.

<3<3<3
Takatassu-vatitempun naksutteluiden takia original vatitemppu on vähän kärsinyt, joten treenasimme sitä ja etenkin siirtymiä vadille jonkin toisen tempun kautta. En ole vielä osannut päättää, mikä temppu olisi se virallinen valmisteleva temppu, joten nyt yritin ketjuttaa rengashypystä vadille menemisen, joka on alo-ohjelmassa. Ensin toki treenasimme vatia ihan yksittäin niin, että lähestyimme sitä yhdessä (koira vasemmalla). Voltti tosiaan oli alkuun vähän epävarma vadin kanssa ja loikki sen yli, kiersi sitä tai tarjosi jotain takapäänliikuttelua sen lähellä. Jokusen toiston jälkeen homma kuitenkin muistui mieleen, ja lopulta jo rengashypystä vadille siirtyminen onnistui sujuvasti ilman loikkimisia niin, että heti ekana meni etutassut vadille.

Kun kerran oli treenikaveri ja musiikinsoittaja mukana, niin tehtiin tietty juttuja myös musiikin kanssa. Kokeilin lattiatempuilla (mä istun maassa), onnistuisiko uusi suunnitelma ohjelman aloituksesta, mutta totesin, että lattiatemput tarviivat vielä enemmän treeniä. Käsien alta pujottelusta on tullut vähän löysä, koska olen palkannut väärin tai liian vähän, ja jalkojen alta sujahtelu on vielä vähän epävarma. Voi siis olla, ettei kannata reilun viikon päästä oleviin kisoihin ottaa näitä lattiajuttuja käyttöön, vaan vasta avoimeen luokkaan.


Tehtiin ohjelma kerran kokonaisena ja ilman välipalkkoja, se oli ihan ok, mutta pientä epätarkkuutta välillä. Olen unohtanut palkata Volttia tarpeeksi mukana kulkemisesta, joten sen tarkkaavaisuus sitten herpaantuukin helpommin, jos en anna sille mitään temppukäskyjä vaan tässä-käskyn. Mun kiertämistä olen kotona vahvistanut paljon, ja se oli näissä "kisatreeneissä" taas kivan sujuva, mutta sen sijaan pujotteluissa oli tällä kertaa ongelmaa. Jostain syystä Voltti ei suostunut pujottelemaan mun vasemman jalan ali, ja Anne sanoi, että mä liikun jotenkin sitä kohti. Mielestäni liikuin samalla tavalla kuin aina ennenkin, mutta täytyypä kiinnittää tähän huomiota jatkossa!

Lopuksi tehtiin vielä pieniä pätkiä ohjelmasta musiikin kanssa, aika improiluksi kyllä meni, kun mun oli vaikea keskittyä sekä koiraan ja omaan tekemiseen että siihen, että mistä kohtaa musiikki alkaa. Näissä "kisatreeneissä" palkkasin pallolla, ja parin kerran jälkeen koiraan tuli jo ihan eri ilme. Selvästi se on vähän jo oppinut siihen, että kun tehdään kisamaisesti, ei tule palkkaa, joten nyt on aika hitsin äkkiä otettava korjaussarjat käyttöön. Miten mä teenkin tämän saman mokan kaikkien koirien kanssa!


Oman seuran hallilta voisin varata vielä yhden vuoron ennen ensi viikon kisoja, jotta päästään kerran tekemään isossa tilassa temppuja. Käyn myös huomisiltana itsekseni tanssitilassa tekemässä koreota, jotta saan sen paremmin muistiin kuin viime kerralla, ja tietty oman liikkumisen kuntoon.

Kotona olen sheippaillut tassunantoa, josta saatiin viime sessiolla jo aika kivoja tassunnostoja aikaiseksi. Aloin jo lisätä käskyäkin parhaisiin toistoihin, eli kohtahan meillä on taas uusi temppu valmiina!

2 kommenttia:

Kiitämme kommentistasi!